Andlig resa

Jag har fastnat för att andlighet är närvaro, i det som händer och sker nu. Hela vardagen är full av mirakel. Det största miraklet av alla är kanske att vi varje morgon vaknar upp och andas alldeles automatiskt, att hjärtat slår dag ut och dag in, år ut och år in, att vi de flesta morgnar klarar av att gå ur sängen osv. Egentligen är det mer märkvärdigt att det finns människor som är friska där allt fungerar som det ska, än att det finns sjuka människor där det strular i någon av alla de processer som ständigt sker i kroppen.

I stället för att vara tacksamma för allt som fungerar har vi en tendens att älta det som inte fungerar och det som vi inte klarar. Många människor söker och söker och söker hela livet efter det de inte har, inte kan och tror att andra har och klarar. De tror att lyckan ligger i att nå det utopiska. Därmed känner man sig aldrig nöjd. Man lever i frustration. Livet är det som ska komma sedan.

Nej, livet är det som sker här och nu. Det gäller att ta på sig rätt glasögon, att se det positiva i tillvaron även om den är begränsad. Det är det som är riktig rikedom. Det handlar inte om pengar utan om att vara nöjd med det man har, att tänja sina gränser och uppleva utveckling, att stanna upp inför en tussilago, och förundras över att den kommer upp varje år lika gul och fin hur vi än smutsar ner i dikeskanten. Nu är det snart tussilagodags!

Teevlig helg!
Gunilla Brattberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *