Förebild

I dagens samhälle är det vanligt att man klagar, på nära och kära, på arbetskamrater och chefer, på sjukvården och försäkringskassan och på samhället. Man känner sig orättvist bemött, ofta även kränkt. Det är lätt att hamna i offerrollen. Då är det dags att fundera över hur kul man själv är att möta och umgås med. Kanske är man själv föremål för andras klagomål.

Ett bra sätt att få goda vänner är att själv vara en god vän. Ett bra sätt att skapa förutsättningar för att bli bemött på ett bra sätt är att bemöta andra på ett bra sätt. Den som är en god förebild har betydligt större chans att skapa goda relationer i såväl privatlivet som arbetslivet och sjukvården.

Använd dina goda förebilder till att själv bli en god förebild. Om alla gjorde så skulle samhället se helt annorlunda ut.

Trevlig helg
Gunilla Brattberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *