Vinnare eller förlorare

Vinnaren är en människa vars förmåga att lösa problemet är större än själva problemet, medan förloraren är en människa vars problem är större än förmågan att lösa det. Förloraren kan ha en förmåga som överstiger vinnarens. Men hon har också problem som är mycket större att övervinna. Skillnaden mellan vinnare och förlorare är att vinnare gör saker som förlorare önskar göra, men inte gör. För att bli en vinnare måste man vilja förändra och engagera sig förändringsarbetet. Man behöver ha mål att sträva mot, och man behöver utveckla en handlingsplan och tidsplan för sitt förändringsarbete. Utan självdisciplin och tålamod når man inte målet.

Känner du dig inträngd i ett hörn utan möjlighet att röra dig? Är du inlåst i dig själv? Det är lättare att se att andra låser in dig, än att se att du gör det själv. Att se att man själv är en del av sitt problem kräver mod. Om du är en människa som ständigt får ”citroner” behöver du lära dig att göra citronsaft. Varje besvärlig situation, och varje besvärlig människa, kan man lära sig något av. I stället för att utbrista ”inte nu igen” kan du ställa dig frågan: ”Vad kan jag lära mig av detta?”

Trevlig helg!
Gunilla Brattberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *