Rik på riktigt

I dagens samhälle står pengarna i centrum. I sjukvården är det pengar som styr mer än människors behov. Människor som inte har pengar tror att lyckan ligger i pengar. I jakten på mer pengar, eller i sorgen över för lite pengar, förlorar man lätt förmågan att sätta värde på det som är gratis.

Pengar i sig gör ingen människa lycklig. Det är de värden man kan nå med pengar som är det viktiga. Ofta kan man nå dessa värden även utan pengar. Goda relationer är gratis, god fysisk kondition är gratis, att glädja sig över det man har är gratis, att njuta av naturen är gratis, att kunna välja vad man vill göra med sitt liv är gratis, tid är gratis. Människor som har mycket pengar kan vara andefattiga, medan människor som saknar pengar kan vara rika på upplevelser och erfarenheter.

Ägna en stund denna helg åt att reflektera över vad som är viktigt och värdefullt i ditt liv – och hur du kan bli rikare genom att prioritera dessa värden.

Trevlig helg
Gunilla BRattberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *