Sund och osund egoism

Det mesta jag har att säga om detta ämne står i helgens texter i boken Levande ord för långtidssjukskrivna. När jag läser dessa slår det mig att de flesta långtidssjukskrivna jag möter tillhör en utdöende generation – nämligen den generation som är uppväxt med att det är fult att tänka på sig själv. Det har gjort att de har försummat sig själva, och bara av den orsaken ådragit sig olika krämpor.

Deras barnbarn, dvs. den nu uppväxande generationen har helt andra värderingar. De tar för sig – ofta på andras bekostnad. Ordet JAG står i centrum. Bara jag får som jag vill så struntar jag i resten. Pendeln har slagit över åt andra hållet. Man bryr sig mindre om varandra. Det finns ingen tid över för att visa omtanke, omhändertagande och omsorg. Vad dessa unga människor kommer att bli långtidssjukskrivna för får väl framtiden utvisa. Jag misstänker att det kan handla om tomhet.

Att ge är att få – men bara så länge det är inom rimliga gränser.

Trevlig helg!
Gunilla Brattberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *