Självläkning

De allra flesta människor vet vad som är en sund livsstil. Ändå lever många väldigt osunt. Man äter fel, rör sig för lite, stressar för mycket och drogar sig med kaffe, nikotin och alkohol. En del har ständiga skuldkänslor för detta. Dessa bidrar i sin tur till den osunda livsstilen. Många framställer sig som offer för arbetssituationen, omgivningen eller barndomen. Men alla har ett val. Att inte välja är också ett val.

Varför är det så många människor som har stressrelaterad ohälsa? Varför lever man mot sunt förnuft och framställer sig som offer för omständigheterna? Alla har möjlighet att bli huvudperson i sina egna liv. Man kan bestämma själv hur man vill leva. För att man ska må bra kan man inte fly från sig själv. Man måste möta sig själv, vårda sig själv, unna sig själv och vara sig själv. Då läker man också sig själv.

Ägna en stund denna helg åt att fundera över om du har optimala förhållanden för återhämtning och självläkning.

Trevlig helg!
Gunilla Brattberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *