Ny bok

I dag har boken Lyckans mysterium kommit från tryckeriet. I den sammanfattar jag fakta och erfarenheter från ett par internetkurser i ämnet Happiness. Det har under senare år kommit mycket forskning i ämnet lycka. Ämnet är också högaktuellt. Det har bland annat ventilerats i ett antal TV-program.

ISBN: 978-91-982184-5-9
Antal sidor: 60
Format: A5

Boken finns att beställa i Värkstadsbokhandeln (www.varkstaden.se/bokhandel) för 100 kronor exkl. porto. Den säljs även via AdLibris och Bokus.

Baksidestext:
Är du lycklig? För att kunna svara på frågan måste du veta vad lycka är. Lyckorus går snabbt över. Att bli långsiktigt lycklig är ingen “quick fix”. Numera är lyckans mysterium väl utforskat. Det har under senare år kommit en mängd vetenskapliga publikationer i ämnet.

Under åren som läkare och ledare i Värkstadsprojektet har jag mött mängder av olyckliga människor. I Värkstaden ledde jag öppna samtals­grupper där min uppgift var att leda, strukturera och sammanfatta samtalen. Jag fick ofta höra att jag är en mästare på att förklara svåra saker på ett enkelt sätt. Strukturerna gjorde det enklare att tala om svåra livsfrågor och besökarna fick verktyg med vilka de lärde sig att hantera livet på ett bättre sätt än tidigare.
I denna bok har jag gett mig på att strukturera begreppet lycka. Jag har valt att presentera fakta i form av strukturerade listor och skisser att reflektera över och fylla på med egna exempel. Det är min förhoppning att boken kan fung­era som en inspirationskälla och en receptbok för den som vill o­ptimera sin lycka.

Hälsningar
Gunilla

One Response to “Ny bok

 • Harriet S Hellsing
  2 år ago

  Åh så lycklig jag blir att du skrivit en sån bok! Den ska jag absolut köpa och använda mig av!
  Jag har under senaste året fått en besvärlig tinnitus och det har definitivt inte underlättat att känna mig glad eller lycklig då varje dag är en kamp.

  Har också anmält mig till en kurs i acceptans då jag äntligen förstått att det är den enda möjligheten!
  Harriet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *