Mirakel

Uppståndelsen mitt i livet är att möta sin egen smärta och börja leva igen, även om man inte blir botad. Det är viktigare att bli levande före döden än att få ett liv efter döden. Det kan t.ex. handla om något så enkelt som att två människor börjar tala ärligt med varandra. Maskerna faller, man kan erkänna sina fel och brister, men också se sina egna och varandras förtjänster. Man kan lyssna till varandra utan att hela tiden fundera på vad man själv ska säga härnäst. Det handlar om att byta tankesätt, från att vara en del av problemet till att bli en del av lösningen. Den som t.ex. ber om förlåtelse, och blir förlåten, blir pånyttfödd. Med förhållandevis små medel kan man åstadkomma mirakel. Livet är egentligen fullt av mirakel. Det är ett stort underverk att man vaknar och kan kliva ur sängen varje morgon. Man ser inte det mirakulösa utan kallar det vardag. Om man känner till hur sinnrikt en människa är konstruerad är det ett stort mirakel att det faktiskt finns friska människor, där allt fungerar som det ska. När kroppens alla system fungerar klanderfritt beror det på miljarder mirakel.

Om det skedde ett mirakel i natt och du vaknade upp i morgon utan problem och symtom. Hur skulle du märka det? Hur skulle andra märka det? Hur skulle det kännas? Hur skulle det påverka dig? Hur skulle du agera annorlunda? Vad skulle det göra för skillnad i ditt liv? Vad skulle du göra då som du inte gör nu? Hur skulle det påverka dina relationer? Vad skulle andra säga? Mirakelfrågan hjälper dig att konkretisera det tillstånd du vill uppnå. Den hjälper dig också att upptäcka en eventuell förbättring. När du tydliggör vad miraklet skulle innebära får du hjälp att genomföra de förändringar som behövs för att miraklet ska ske.

Påskdagen handlar om mirakel, om uppståndelse. Den kristna påskens mysterium och mirakel symboliserar människans väg från emotionell död till liv. Ägna en stund denna påskdag till att fundera över vilka svar du har på mirakelfrågan.

Glad påsk!
Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *