Så här skapar du ett användarkonto

Så här skapar du ett användarkonto.

Då det varje dygn skapas ett flertal användarkonton från Ryssland, Kina Ukraina, m.fl. avlägsna länder har jag tills vidare tvingats stänga av möjligheten att själv skapa ett användarkonto. Om du önskar ett användarkonto kontakta mig på gunilla.brattberg@varkstaden.se. 

Ett användarkonto har ingenting med pengar att göra. Det skapar man för att kunna identifiera sig. Om man t.ex. deltar i en kurs och vill göra inlägg i forum samt läsa andras inlägg behöver man logga in med ett användarkonto för att det ska synas vem som gör inlägget. Det är också en säkerhetsåtgärd att endast personer som är identifierbara med ett användarkonto kan utnyttja olika resurser.

1. Klicka på texten "Starta nu genom att skapa ett nytt konto!"

Skapa användarkonto


2. Du får då upp denna ruta där du först fyller i ett användarnamn och lösenord. Lösenordet måste följa de regler som står, dvs. ha minst 8 tecken, minst en stor bokstav, minst en liten bokstav, minst en siffra och minst ett tecken. Om du inte följer regeln för lösenordsskapande så kommer du inte att kunna skapa ett användarkonto.

Därefter fyller du i din e-postadress två gånger, ditt förnamn och efternamn samt orten där du bor. Landet Sverige får du fram genom att klicka på pilen till höger i fältet för Land.

På den bild som kommer under fältet Land ska det gå att urskilja några siffror. Skriv dessa siffror i fältet omedelbart under bilden. Denna åtgärd är för att förhindra att robotar skapar användarkonton. En robot kan inte läsa siffrorna på bilden.

När detta är gjort klickar du på knappen "Skapa mitt nya konto". Om du har gjort fel någonstans kommer det upp text som beskriver vad som är fel. Då kan du rätta till detta och på nytt klicka på Skapa mitt nya konto - knappen.

Skapa användarkonto 2


3. Om du har kunnat skapa ett konto kommer följande sida upp med ett meddelande om att du har fått e-post med en länk som du ska klicka på för att bekräfta ditt konto. Detta är också en säkerhetsåtgärd, som en robot inte klarar.

På denna sida klickar du på knappen "Nästa".

Skapa användarkonto 4


4. Nu är det dags att titta i Inkorgen för din e-post. Där ska det finnas ett mejl som ser ut ungefär enligt nedan. De5t innehåller en blå textrad som är den länk på vilken du ska klicka för att bekräfta ditt användarkonto.


Skapa användarkonto 5

5. När du har klickat på bekräftelsemejlet kommer du att på denna sida där du skapade användarkontot hitta följande meddelande som verifierar att du nu har ett användarkonto i Datorkliniken.


Skapa användarkonto 6


6. Skriv nu upp ditt användarnamn och lösenord så att du kommer ihåg det nästa gång du går in på datorkliniken. Då ska du nämligen logga in med dessa uppgifter för att få tillgång till det material som finns i Datorkliniken.

Mycket av innehåller är fritt tillgängligt och gratis att ta del av. Det finns dock några kurser som man måste vara registrerad på för att delta i.

Lycka till!

Om du har problem med att skapa ett användarkonto kan du skriva ett mejl till gunilla.brattberg@varkstaden.se och beskriva problemet. Jag kan då skapa ett användarkonto till dig eller bekräfta det konto du refan har skapat om du inte har lyckats med detta.Sidan senast modifierad: Sunday, 18 October 2020, 06:47