A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Äldre och Internet

aldreinternet

Året ut säljer jag boken Äldre och Internet för 100 kronor + porto i Värkstadsbokhandeln (www.varkstaden.se/bokhandel) – en lämplig julklapp till äldre.

Manual till människan

Nu är den här – ”Manualen till människan” med undertitel ”Utbildning i Livets Universitet”. Rimligen måste en manual till människan bli ganska omfattande och boken innehåller 524 sidor. I boken redovisar jag över 40 års erfarenhet av att som läkare och ledare hjälpa lidande människor till förbättrad livskvalitet. Boken är skriven för människor som brottas med livet, deras anhöriga och personer som i olika roller är satta att hjälpa dessa människor att må bättre.

Boken går att beställa i Värkstadsbokhandeln (www.varkstaden.se/bokhandel) där det också går att läsa Bodil Jönssons förord och baksidestexten. Pris 430 kronor. Den går förstås också att köpa via t.ex. AdLibris eller Bokus.

Manual_omslag_small
Som komplement till boken finns nu även 27 filmer från Värkstadssamtal omfattande totalt 17 timmar och 22 minuter tillgängliga. För 750 kronor får man fri tillgång till dessa under en månad. Beställning sker via Värkstadsbokhandeln (www.varkstaden.se/bokhandel/).

Lära äldre IT

Nu har boken ”Lära äldre IT – En handledarhandbok” kommit från tryckeriet. Boken handlar mer om HUR man lär äldre än VAD man lär äldre när det gäller IT. Betoningen ligger på psykologi och pedagogik. I bokens senare tredjedel finns dock ett avsnitt som berör den faktakunskap som efterfrågas av de äldre. Tidigare böcker i serien är ”Äldre och Internet” samt ”Äldre och sociala medier”. Mer information om dessa och andra böcker finns i Värkstadsbokhandeln (www.varkstaden.se/bokhandel). Samtliga böcker finns också på AdLibris och Bokus.

skanna0001

ISBN 97891982184-3-5
Format: A5
Pris: 180:-
Pris för medlemmar i SeniorNet: 150:-
Klubbpris vid köp om 10 ex. eller fler: 120:-
Porto tillkommer

GOD HELG!

önskar
Gunilla Brattberg

Reaböcker

Du kan nu köpa böckerna Hållfasthet för arbete i den mänskliga sektorn och Levande ord för långtidssjukskrivna för 50 kronor/styck + porto i Värkstadsbokhandeln (www.varkstaden.se/bokhandel).

Man behöver inte arbeta i den mänskliga sektorn eller vara långtidssjukskriven för att ha utbyte av dessa böcker.

Hållfasthetsläran syftar till att hjälpa människor att bli långsiktigt hållbara så att de kan undvika att bli utbrända och därmed kunna senarelägga sitt bäst-före-datum. Boken innehåller en mängd skattningsskalor med vilka man kan få en fördjupad kunskap om sig själv som utgångspunkt för ett eventuellt förändringsarbete.

Levande ord är ord som har kraft att förändra. Boken innehåller visdomsord från åratal av samtal med stressade och sjuka människor, ord som de friska kan behöva höra för att förbli frisk. Den är en liten behändig bok som kan vara en bra presentbok.

Hösthälsningar

Gunilla Brattberg

Ny bok

Idag har boken Äldre och sociala medier kommit från tryckeriet. Den innehåller både teori och praktik och syftet är att den som är oerfaren datoranvändare ska förstå hur man kan utnyttja sociala medier i hälsobefrämjande syfte och även få hjälp att komma igång med .ex. ett konto på Facebook.

Boken finns at inhandla i Värkstadsbokhandeln (www.varkstaden.se/bokhandel) där det också ges rabatt för medlemmar i SeniorNet. Det går naturligtvis också att beställa på Adlibris eller Bokus för den som föredrar det.

Ny Värkstadsbokhandel

Hej!

VÄRKSTADSBOKHANDELN har moderniserats och fyller nu också kraven för responsiv design. Det innebär att den är anpassad även till surfplattor och mobiler. Adressen är densamma som tidigare dvs. www.varkstaden.se/bokhandel. För att fira denna pånyttfödda Internetbokhandel bjuder jag på frakt/porto för de tio första bokbeställningarna i nya Värkstadsbokhandeln.

Kom gärna med synpunkter och om du har läst någon av mina böcker så varför inte skriva en recension. Gå in på respektive bok så hittar du en flik Recension där du ger ditt bidrag. Självklart vill jag också veta om det är något som inte fungerar eller är oklart så ska jag försöka rätta till det.

Bästa hälsningar
Gunilla B.

Ny bok i Värkstadsbokhandeln

Ny bok från Värkstaden. Denna gång handlar det om ”Äldre och Internet”, vilket också är titeln. Den kostar 180 kronor + porto i Värkstadsbokhandeln (www.varkstaden.se/bokhandel). Medlemmar i SeniorNet kan köpa boken för 150 kronor + porto om de skriver medlemsnummer i beställningen. Den finns också att beställa hos Bokus eller Adlibris.

Baksidestexten lyder enligt följande:
”Mitt intresse för teknik började redan i 11-årsåldern då jag på egen hand uppsökte en elektronikbutik för att köpa komponenter till en kristallmottagare som jag sedan lödde ihop och byggde in i en tvålkopp. Sedan 1982 har jag intresserat mig för datorer. Jag är helt självlärd och har aldrig haft någon att fråga. Däremot har jag varit den man frågar. Det gäller i bekantskapskretsen, i fastigheten där jag bor och sedan några år även i Seniornet Kungsholmen, en ideell förening där äldre hjälper äldre med datorer. I stadsdelsnämndens möteslokal för pensionärer har jag också fungerat som ideellt datorstöd. I ett projekt har jag t.ex. hjälpt grupper av seniorer, de flesta över 80 år, att bli digitalt delaktiga via surfplattor. Jag har agerat som en nätevangelist i syfte att göra dem nyfikna på vad internet har att erbjuda. Det har varit en pedagogisk utmaning. För att fler skulle få nytta av det arbetsmaterial jag har skrivit i dessa olika sammanhang har jag skapat en datorklinik på www.datorkliniken.se. Nu har jag också samlat mina erfarenheter i denna bok om Äldre och Internet.”

Kanske är detta en bok för dig själv, din mamma eller mormor?

Adventshälsningar
Gunilla

Ny bok

Emotionella avslut
Antal sidor: 100
ISBN: 978-91-977161-9-2
Pris i Värkstasbokhandeln: 160 kronor + porto.

avslut_bokomslag2

I över 40 år har jag arbetat med långtidssjukskrivna smärtpatienter. De har kommit för smärta i kroppen, men vid närmare analys har hela livet varit smärtsamt. Ilska och bitterhet har gjort dem till tryckkokare. I livsnära existentiella samtal har de kunnat släppa ut sin ilska, lämna bitterheten och göra emotionella avslut på det jobbiga. Den smärta som därefter kvarstått har det gått bra att leva med.

Jag har egen erfarenhet av professionella och privata avslut, bra och mindre bra avslut samt dåliga och helt miserabla avslut. Detta har fått mig att inse vikten av att göra bra emotionella avslut, i första hand på relationer av olika slag.

Min erfarenhet har jag förmedlat i 35 böcker. Många har upplevt mina böcker som instruktionsböcker till livet. I denna bok fokuserar jag på emotionella avslut. Boken är ingen uttömmande handbok i hur man gör sådana avslut. Syftet är snarare att ge läsaren insikt i hur viktigt det är att göra emotionella avslut där så behövs. Några exempel på hur man kan göra i olika situationer som behöver avslutas presenteras också.

Trevlig sommar!
Gunilla Brattberg

Appar

Hej!

I boken och kursen i Hållfasthetslära för arbete i den mänskliga sektorn har jag en brandvarnare och en balansometer, värktyg som är till för att varna för skadlig stress innan utmattningssyndromet är ett faktum. Dessa finns nu som androidappar att ladda hem från Google Play Butik. Sök på Stressbrandvarnare respektive Balansometer eller scanna in nedanstående QR-koder så kommer du direkt till adressen där dessa värktyg kan laddas ner till din androidmobil. De finns inte som appar för Iphone respektive IPAD.

StressBrandvarnare

Stressbrandvarnare

Balansometer

Balansometer

Bästa hälsningar
Gunilla

 

Ny bok

Hej!

Höstens nya bok har titeln Dömd att bli missbedömd och den handlar om osynliga funktionshinders dilemma. Utgångspunkten är neuropsykiatriska funktionshinder som inte syns på utsidan men innehållet är tillämpbart även på andra osynliga funktionshinder t.ex. livet med långvarig smärta, neurologiska sjukdomar, diabetes, …

Boken omfattar 83 sidor. ISBN 978-91-977161-6-1
Priset i Värkstadsbokhandeln (www.varkstaden.se/bokhandel) är 150 kronor + porto.

En annan bok som handlar om livet med autismspektrumstörning och har titeln Guide i helvetet har varit slutsåld sedan en tid och kommer inte att tryckas om. Den har nu återuppstått som e-bok och finns också att beställa på www.varkstaden.se/bokhandeln. Priset är 150 kronor.

Hösthälsningar från
Gunilla Brattberg

 

________________________________________________________________________________________
Värkstaden GB AB, Bergsgatan 12, 112 23 Stockholm, tel: 08-336789, e-post: varkstad@varkstaden.se, hemsida: www.varkstaden.se